WordPress

När går WordPress siter sönder?

Ämnet i fråga är väldigt brett och generellt, men man kan argumentera att en WordPress site som fungerar som den ska, kommer fortsätta att fungera som den ska till någonting förändras på siten eller servern som gör att den går sönder.

När saker faktiskt går sönder på en WordPress site?

För att något ska gå sönder på en WordPress site så måste någonting förändras på ett eller annat sätt, antingen på själva siten eller på servern där siten hostas.

Några exempel på saker som kan förändras:

  • Tillagd, borttagen eller ändrad kod
  • Uppdaterade plugins
  • Uppdaterade teman
  • Ändringar eller uppdateringar i mjukvaran på servern

Vad orsakar problemen?

Om man läser på olika support-forum för WordPress så kommer man snabbt förstå att de flesta siter går sönder på grund av uppdateringar av plugins och teman.

Majoriteten av WordPress-användare verkar tyvärr se de där röda uppdateringarna i WordPress-meyn och vill få bort dem så snabbt som möjligt, utan att ta hänsyn till säkerhetsriskerna som det innebär att uppdatera saker i WordPress. Detta anser vi va ett av det största misstagen man kan göra när man underhåller en WordPress-site.

Visst, man vill bara ha de där uppdateringarna färdiga så man kan gå vidare till något mer intressant och produktivt, men risken att man får spendera många timmar på att fixa introducerade problem eller att försöka få tillbaka en site som kraschat är tyvärr ganska stor.

Hur man undviker problem under uppdateringar i WordPress?

  • Uppdatera på en staging-version av siten först
  • Analysera siten med Visual Regression Testing för att verifiera att inget har förändrat visuellt efter uppdateringarna
  • Kör automatiserade tester på vitala funktioner
  • Gör manuella tester på kritiska funktioner

Gör inga ändringar eller uppdateringar på siten om du inte har ordentliga backuper.

Om du behöver hjälp att underhålla din WordPress-site så kan du kontakta oss genom att skicka ett supportärende, eller beställa ett av våra underhållspaket för WordPress.

Vi har fasta priser för våra underhållstjänster samt att vi även erbjuder skräddarsydda lösningar. Vänligen kontakta oss om du har några speciella önskemål.

Drivs stolt av WordPress
WordPress tema av Rikard Degler
© 2018 steadywp.se